docenten zang

Yanying Titre - Song

                       zang

"Ik geloof dat zingen de mooiste manier is om balans en vreugde te vinden"


Na haar opleiding Muziekeducatie (muziekpedagogie) in China studeerde Yanying zang en minor educatie aan het Koningklijk Conservatorium in Den Haag. Vervolgens haalde ze in Duitsland haar 'Kindermusik'-diploma voor muzieklessen aan jonge kinderen.


Vanuit Europa, waar ze nu alweer 20 jaar woont, trad Yanying op als zangeres in concertzalen en op festivals in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italie en China.

Ze werkte met componisten aan premières van hun werken, speelde in muziektheaterstukken, zong kamermuziek, deed liedrecitals en zong in opera's .


In Nederland verzorgde ze verschillende culturele projecten voor onder andere The

European School of Ballet en het Koninklijk Conservatorium. Ook zette ze verschillende koren op zowel voor kinderen als volwassenen.


Het geven van zangles aan kinderen en jongeren ervaart Yanying als enorm waardevol en plezierig. "Je helpt ze niet alleen met het leren van muzikale vaardigheden, maar stimuleert ook hun creativiteit en zelfvertrouwen door te zingen. Als zangdocent kun je een grote impact hebben op hun leven en toekomst, en het is geweldig om samen met hen te groeien en te leren. Zangles is een ervaring vol vreugde, zowel voor de leraar als voor de leerling."


Naast kinderen en jongeren kunnen uiteraard ook volwassen bij deze ervaren docente terecht voor zangles of, meer specifiek, voor stemvorming en stemtraining. Bijvoorbeeld leden van een koor.


Met haar grote ervaring en enthousiasme zorgt Yanying voor een degelijke basis, waarop vele genres zich kunnen ontwikkelen.