docente Peutermuziek

Yvonne Rietbergen


Spelen met Muziek voor Peuters

Muziek voor Kleuters

AMV-instrumentorientatie

Blokfluitist en musicoloog Yvonne Rietbergen ontwikkelde voor De Muziekschool Pijnacker het muziekeducatietraject voor kinderen van 1 ½ tot 8 jaar.

Haar enthousiasme en uitnodigende musicaliteit zorgt voor enorm muziekplezier voor de jongsten die bij haar - vaak voor het eerst - kennis maken met muziek.


Ook ontwikkelt Yvonne, met De Blauwe Lijster, verhalende voorstellingen, waarin ze als musicus en verteller optreedt en die uitnodigen om stil te staan bij diverse (actuele) thema’s. Met blokfluittrio Breeze wil ze renaissancemuziek op een eigentijdse manier onder de aandacht brengen. Daarnaast heeft ze een privé-lespraktijk en schrijft ze als musicoloog teksten en toelichtingen en geeft ze cursussen.


Naast blokfluit speelt Yvonne traverso, een historische dwarsfluit.

Yvonne studeerde blokfluit aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht bij Reine-Marie Verhagen en Heiko ter Schegget en behaalde daar haar diploma Eerste Fase en haar Master in the Arts, Performance. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde ze Muziekwetenschap (BA). Om haar vaardigheden als verteller te vergroten, volgde ze cursussen bij Mezrab Amsterdam en de Vertelacademie.


Neem ook een kijkje op haar eigen website

www.yvonnnerietbergen.nl