docenten cello

Harriët Overbeek

cello

Harriët  studeerde bij Elias Arizcuren op het Utrechts Conservatorium en behaalde in 1990 het diploma Uitvoerend Musicus. Daarna studeerde zij nog twee jaar bij Philip Hirschorn om zich te bekwamen in kamermuziek en behaalde zij haar diploma pedagogisch musicus. Ze volgde verschillende masterclasses bij o.a. T. de Machula, M. Sadlo, dhr. Hanani en een cursus Spaanse muziek in Santiago de Compostella.


Ze speelde in verschillende bekende ensembles, waaronder het bekende cello-octet Conjunto Iberico, het Camerato Antonio Lucio, het Delta Trio en het salonensemble Les Fameuses. Met hen was zij actief in binnen- en buitenland inclusief radio- en cd-opnames. Zij remplaceert regelmatig in de professionele orkesten en is verbonden aan het RBO sinfonia. Sinds 1999 is zij celliste van het Delta Trio en Trio Aleotti. Zie: http://trioaleotti.nl


Lesgeven aan kinderen doet Harriët altijd met groot plezier. Juist verantwoordelijk te mogen zijn voor het pure begin van het beheersen van een instrument en het te zien uitgroeien naar een fantastische beleving van samen muziek maken, is voor haar altijd een  mooie uitdaging. Zeker bij kinderen! Harriët heeft het grote geluk gehad pedagogisch te zijn opgeleid door Leneanne Benjamins, de oprichtster van Jong Talent en de Cellodagen in Utrecht. Leneanne inspireerde haar, ook door remedial teaching die zij gaf aan studenten bij wie verschrikkelijk veel verkeerd was aangeleerd, om zich te verdiepen in de basis en die op een zo goed mogelijke manier aan te bieden bij kinderen. Daarnaast wil Harriët haar eigen enthousiasme wat betreft samenspelen op allerlei mogelijke manieren en in alle stijlen overbrengen op haar leerlingen zodat ze het ongelofelijke plezier (en later misschien het emotionele ontladen) van muziek maken mogen ontdekken!