docenten blokfluit

Hilde de Wolf

blokfluit

Hilde sloot in 1990 haar blokfluitstudie aan het Rotterdams Conservatorium af. Ze haalde in 1989 het diploma Docerend Musicus en een jaar later haar Master.


Van 'het Prins Bernhard Fonds' en de 'Stichting Voortgezette Studie Podiumkunsten' ontving zij een beurs voor een studie aan de Staatliche Hochschule te Trossingen, Duitsland. Met de specialisatie middeleeuwse en eigentijds repertoire voor blokfluit sloot zij in 1994 deze studie af met het diploma: K├╝nstlerische Abschlusspr├╝fung.


Met het Icarus ensemble (blokfluit, barokviool, barokcello, luit, klavecimbel/organetto), kwam zij in de finale van het internationale Van Wassenaer Concours. Dit zorgde voor succesvolle concerten op Europese festivals, oude muziekseries, tournees naar IJsland, Amerika (Washington) en een verblijf van 3 maanden in Japan voor concerten in het Nagasaki Holland Village. Het Icarus ensemble verzorgde cd- en radio-opnamen.


Momenteel is zij vaste blokfluitiste bij het Laurensorkest Rotterdam en Concerto Brabant te 's Hertogenbosch.

Zij verzorgt workshops en cursussen in Nederland en Duitsland en geeft met veel passie blokfluitlessen aan kinderen en volwassenen.

Haar eigen website is: www.hildedewolf.com


Op De Muziekschool in Pijnacker verzorgt Hilde de blokfluitlessen. Vanaf 5 jaar is het mogelijk te kiezen voor een instrumentale les op de blokfluit.