Docente hobo

Pauline Oostenrijk

hobo

"Wat leuk dat je belangstelling hebt voor de hobo! Zelf koos ik voor de hobo toen ik zeven was en ik ben er nooit meer mee opgehouden.


De hobo heeft een prachtige, karakteristieke, zangerige klank. Je kunt er mooie weemoedige melodieën op spelen. In films hoor je altijd een hobo zodra het gevoelig wordt! Maar een hobo kan ook heel vrolijke en pittige muziek laten klinken. Je kunt in groepjes spelen (ensembles), maar ook in orkesten. En omdat niet zoveel mensen hobo spelen, zijn orkesten altijd heel blij met je :-)"

 

Pauline  studeerde hobo en piano aan het conservatorium van Amsterdam. Er volgde een mooie carrière, waarover van alles op haar website te lezen is: https://paulineoostenrijk.nl/  Daar vind je ook links naar youtube filmpjes waarin zij hobo speelt.

 

Het is Pauline's missie om te zorgen dat de hobo weer meer bespeeld gaat worden in Nederland. Ze is hoofdvakdocent op het Prins Claus Conservatorium in Groningen, maar wil vooral ook graag aan kinderen een goede basis geven om een heel leven met plezier op dit prachtige instrument te spelen.

Daarom neemt Pauline op dit moment geen volwassen leerlingen meer aan, maar richt zij zich specifiek op kinderen en jongeren.

 

Wil je weten of de hobo iets voor jou is? Kijk even naar deze Klokhuis-uitzending over de hobo, waarin Pauline je er alles over vertelt: https://www.npostart.nl/het-klokhuis/02-12-2020/VPWON_1305052