docent slagwerk

Sander Smeets

slagwerk/drums

Sander (20 Juni, 1996) wist al jong wat hij wilde: op 5 -jarige leeftijd begon hij met drumlessen. Met 16 jaar startte hij zijn studie aan het Conservatorium in Tilburg.


Een jaar later ging hij naar het conservatorium van Rotterdam, Codarts. Hier kreeg hij les van niemand minder dan Hans van Oosterhout, Joost Patocka en Mark Schilders. In zijn vierde jaar ging hij op uitwisseling naar New Orleans, waar hij les kreeg van oa. Herlin Riley, Ricky Sebastian en Jason Marsalis.


Sander heeft op jonge leeftijd al het podium mogen delen met de grote namen uit de nationale en internationale jazz scene waaronder: Roy Hargrove, Rufus Reid, Philip Harper, Ellis Marsalis, Benjamin Herman, Peter Beets,  Glenn Miller Orchestra, Jazz Orchestra of the Concertgebouw and vele anderen.


Sander treedt op op vele nationale en internationale podia, organiseert concerten en jamsessies en is oprichter, bandleider en drummer van de succesvolle jonge bigband "Dutch Jazz Collective".


Ook lesgeven doet hij al jaren,  hoewel zijn leeftijd anders kan doen vermoeden. Al tijdens zijn studie werd hem gevraagd lessen op zich te nemen. En lesgeven dat deed en doet hij met veel plezier!