docent slagwerk


"Muziek voor iedereen!"

Jan Hendrik Hootsen

slagwerk/drums

Jan Hendrik is al een “drummer” vanaf zijn negende jaar.

Toen maakte hij nog muziek op potten en pannen. Op zijn tiende mocht hij gaan meespelen bij de plaatselijke muziekvereniging in Gorinchem en later ook op de muziekschool. Zijn passie en het talent voor muziek groeiden verder tijdens de middelbare school. Vervolgens koos hij voor het Conservatorium in Rotterdam: klassiek slagwerk met als bijvak drums. In 1987 behaalde hij het diploma Docerend Musicus en in 1989 het diploma Uitvoerend Musicus.


Al in de laatste jaren van zijn studie ging zijn interesse steeds meer uit naar musiceren in het theater. Mede dankzij Ruud Bos werd hij uitgenodigd om bij Joop van den Ende Theaterproducties mee te gaan spelen in hun musical producties. Dit groeide uit tot 25 mooie jaren als slagwerker/percussionist en drummer in de meest uiteenlopende producties, waaronder: de André van Duin Revues, Cabaret, The Phantom of the Opera, Les Misérables, Cats, Miss Saigon, Tarzan, Beauty and the Beast, Mary Poppins, Sister Act, Billy Elliot, enz.


De musicals en zijn ervaring in diverse bandjes, ensembles en grote orkesten hebben hem gemaakt tot een all round en veelzijdig slagwerker.


Ondertussen was en is Jan Hendrik als docent slagwerk ook werkzaam bij Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR), waar hij veel drumlessen verzorgt en als muziekleraar voor de klas staat en schoolconcerten en workshops geeft.

Het is niet alleen zijn doel om een leerling wegwijs te maken op zijn/haar instrument, maar vooraal ook om met veel plezier samen muziek te maken. 


Naast de kunst van het leren drummen wordt er in de lessen ook gewerkt aan een goede basis op de andere slaginstrumenten zoals de snaredrum, conga’s & bongo’s, cajon, marimba en vibrafoon.Ruben Romijn

slagwerk/drums

Informatie over Ruben volgt snel!


www.muziekschoolpijnacker.nl