docenten Peuter- en Kleutermuziek

 

"Muziek voor iedereen!"

Yvonne Rietbergen

 

Spelen met Muziek voor Peuters

Spelen met Muziek voor Kleuters

Yvonne studeerde blokfluit aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Reine-Marie Verhagen en Heiko ter Schegget. Zij behaalde daar haar diploma Docerend Musicus en haar Master-diploma Performance.

Tijdens haar studie studeerde ze een periode aan het conservatorium van Tilburg bij de afdeling Early Vocal Ensemble Music onder leiding van Rebecca Stewart. Ook volgde ze lessen Historische Documentatie en Uitvoeringspraktijk aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Omdat ze graag meer wilde weten over de achtergronden van muziek en muziekgeschiedenis studeerde ze tevens muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht en behaalde het diploma Bachelor in the Arts.

 

Tijdens en na haar studie volgde Yvonne masterclasses bij o.a. Marion Verbruggen, Sebastien Marq, Christina Pluhar en Bruce Dickey.

 

Naast de cursussen Spelen met Muzieks voor Peuters en Spelen met Muziek voor Kleuters bij De Muziekschool, heeft Yvonne een privé-lespraktijk, geeft ze lezingen en cursussen als musicoloog en schrijft ze teksten, toelichtingen en haar eigen cursussen.

 

Yvonne hoopt haar liefde en facinatie voor muziek en muziek-geschiedenis op haar leerlingen en toehoorders te kunnen overbrengen door haar kennis en kunde met hen te delen en hen te laten genieten van haar muziek.

Sinds enige tijd bekwaamt Yvonne zich ook in het bespelen van de traverso, een historische dwarsfluit. Zowel de renaissancefluit als de barokke, éénkleppige fluiten.

 

Meer informatie is te vinden op haar eigen website

www.yvonnnerietbergen.nl

 

 

 

www.muziekschoolpijnacker.nl