docenten dwarsfluit

 

"Muziek voor iedereen!"

Hannah de Witte

dwarsfluit

Hannah studeerde aan het conservatorium in Den Haag en behaalde daar haar Bachelor in 2010.

Zij vervolgde haar opleiding aan het conservatorium in Amsterdam waar ze studeerde bij Marieke Schneemann. In 2012 behaalde zij haar Master met de beoordeling excelent.

 

Sindsdien geeft Hannah met veel plezier dwarsfluitles. Ook speelt zij regelmatig dwarsfluit, altfluit en/of piccollo in verschillende orkesten en ensembles als bijvoorbeeld het Residentie Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, Het Asko Schoenberg Ensemble en de Marinierskapel.

Daarnaast is zij een vaste waarde in het Longinus Kwintet en het Trio Cortado.

Voor meer informatie: https://nl-nl.facebook.com/longinus.kwintet en http://triocortado.nl

 

"In mijn lessen staat plezier in het spel voorop. Mijn doel is om een leerling op een brede manier muzikaal vormen door bijvoorbeeld verschillende muziekstijlen uit te proberen. Ook geef ik inzicht in de ontwikkelingen in de muziekgeschiedenis, en van de historische ontwikkelingen van het instrument. Zo neem ik ook regelmatig mijn traverso, piccolo en altfluit mee naar de les.

 

Samenspel is al vanaf les 1 een heel belangrijk onderdeel tijdens mijn lessen. Duetten met mij of ensembles met andere leerlingen zijn fijne en leerzame manieren om met het instrument bezig te zijn.

 

Naast het notenschrift vind ik het belangrijk dat leerlingen ook hun oren en muzikale geheugen goed ontwikkelen. Zo leer ik harmonisch muzikale structuren aan en leren ze - in de vorm van een spelletje - op geheugen naspelen en improviseren.

 

Ook techniek is een belangrijk onderdeel van mijn les. Ademhaling, een goede houding, toonvorming; al vanaf de eerste lessen leren leerlingen dit te integreren in een gedegen en muzikaal fluitspel. Ik vind het belangrijk dat leerlingen (jong en oud) begrijpen dat hun lichaam bij het instrument hoort en dat een goede houding daarom essentiƫel is voor een gezonde klank. Mijn doel is om dit op een leuke en motiverende manier over te brengen, zodat ook dit een

prikkelend lesonderdeel is.

 

Elke leerling is weer anders. Ik vind het belangrijk om bij iedere leerling een weg, lesinvulling en genre te zoeken die het beste bij hem of haar past."

 

www.muziekschoolpijnacker.nl